Polița de Asigurare Medicală Obligatorie: Trebuie sau nu cumpărată?!

Polița de Asigurare Medicală Obligatorie: Trebuie sau nu cumpărată?!

200.00 MDL

Acum vei cunoaște cum funcționează sistemul public de sănătate, ce implică achitarea poliței de asigurare și cum să te protejezi să nu fii acționat în judecată de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Descriere

Guvernul Republicii Moldova a implementat recent un mecanism riguros de verificare a achitării Poliței de Asigurare Medicală Obligatorie, stabilind un preț fix de 12.636 lei pentru anul 2024.

Această schimbare vine însoțită de prețuri ajustate pentru anumite categorii de persoane și excepții pentru altele, care beneficiază de asigurare medicală gratuită, conform legislației în vigoare.

Te întrebi dacă ești obligat să achiziționezi polița de asigurare? Întrebările persistă, mai ales pentru cetățenii din diaspora sau cei care se încadrează în situații specifice – studenți, șomeri sau persoane aflate în concediu de maternitate.

Recent, Compania Națională de Asigurări în Medicină a început să trimită notificări de preavizare și chiar să inițieze acțiuni în justiție împotriva celor care nu și-au îndeplinit obligațiile financiare. De asemenea, proprietarii de terenuri agricole sunt somați să achite polița până la 31 martie.

Cum navigăm prin aceste reglementări noi al asigurărilor de sănătate?
În acest LIVE am discutat în detaliu cum funcționează sistemul public de sănătate, ce implică achitarea poliței de asigurare și cum să te protejezi să nu fii acționat în judecată de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Ce vei afla?
– Vei înțelege cerințele legale și cine este scutit de achitarea poliței de asigurare medicală obligatorie.
– Vei afla cum să te protejezi.
– Vei primi răspunsuri la întrebările cele mai frecvente adresate de comunitatea noastră online.
– Vei putea să iai o decizie corectă pentru tine și familia ta.

Accesează informațiile când și unde vrei tu, în confortul propriei tale case.